به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مهدی کروبی و دکتر محسن رضایی سه شنبه شب با حضور در ویژه برنامه شبکه سوم سیما تحت عنوان مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، درباره مهم ترین مسائل مورد نظرشان به گفتگو پرداختند.
کروبی در آغاز این مناظره تلویزیونی با اشاره به ویژگیهای شخصی اش، خود را مناسب ترین گزینه برای تصدی سمت ریاست جمهوری ایران دانست و گفت: بنده به شدت به ارتباط با مردم مقید هستم و معتقدم مسئولیت باید همراه با سعه صدر باشد و مسئول باید همواره ضمن حفظ ارتباط خود با مردم حرمت آنان را نیز نگه دارد.
وی با بیان اینکه کسی نباید خود را صاحب انقلاب بداند افزود: یک مسئول کشوری جدای از اینکه نباید مردم را تحقیر کند، باید ارتباطش با اقوام مختلف و اقشار مردم را نیز حفظ کند؛ بنده معتقدم ما اگر با این دید به حکومت نگاه می کردیم، مشکلات امروز را نداشتیم؛ به هر حال بنده این توانایی را دارم که با افراد مختلف کار کنم، ولو اینکه سلیقه آن ها با من تفاوت داشته باشد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه حاکم باید با مردم ارتباط داشته باشد و از دردهای آنان آگاه باشد، ادامه داد: حاکم نباید خود را ولی نعمت مردم بداند بلکه باید خود را خدمتگزار مردم ببیند.
کروبی در واکنش به تاکید محسن رضایی بر لزوم برنامه ریزی دقیق برای اداره آینده کشور گفت: طبعا بنده هم بر برنامه ریزی تاکید دارم. من هرگز نگفتم که مملکت را با بولدزر درست کنیم چرا که همه می دانند کارآیی کامپیوتر با توجه به هجم کوچک آن به مراتب بیشتر از ماشین آلات بزرگ است. من جدای از برنامه ریزی و سوابق عملیاتی شخصی ام آمده ام و یک تیم نیرومند تشکیل داده ام که اینها ماهها کار کرده و در بخش های مختلف نظریات کارشناسی ویژه ای ارائه کرده اند.
وی با اشاره به 37 فصل اصلی پیشنهاداتش برای بهبود وضعیت کشور اظهار داشت: نخستین بند مورد نظر ما در این چارچوب تکمیل ملی کردن صنعت نفت کشور با واگذاری سهام نفت به مردم است. نکته دیگری که پس از این مسئله مورد توجه ما قرار دارد، موضوع معیشت مردم است. جدای از برخی مسائل واقعیت این است که دولت فعلی کشور را در وضعیت تورم 11 و خرده ای درصد تحویل گرفت و امروز با تورم بالای 26 درصد مواجه هستیم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سئوال مجری این برنامه مبنی بر اینکه اولویت دولت او در صورت انتخاب از سوی مردم، چه مسئله ای خواهد بود؟ افزود: با توجه به شرایط کنونی کشور طبعا هر دولتی که سر کار آید، معیشت و اقتصاد مردم را در اولویت کاری خود قرار خواهد داد که من نیز برای این منظور مجموعه ای قوی و شناخته شده تشکیل داده ام که متاسفانه فرصت مناظره کارشناسان در رسانه ملی برای باز کردن کارشناسی ابعاد این مسئله ایجاد نشد.
کروبی با انتقاد از نوع مواجهه حکومت با موضوع حقوق شهروندی، ادامه داد: متاسفانه امروز در کشور ما حقوق شهروندی از سوی حکومت رعایت نمی شود چرا که اگر چنین بود، حوادث کنونی ایجاد نمی شد؛ باید به مناطق مختلف و اقوام متفاوت از جمله کردها، اعراب یا برادران اهل سنت رسیدگی شود؛ این مجموعه ها نباید احساس کنند که شهروندان درجه دو هستند.
وی در واکنش به موضع محسن رضایی مبنی بر اینکه برای انجام انقلاب اقتصادی در کشور به صحنه آمده ام، گفت: ما شیوه فعلی اداره کشور را قبول نداشتیم و لذا برای تحول و دگرگونی به صحنه آمدیم و برای این منظور برنامه هم داریم؛ البته ما مثل دکتر رضایی از انقلاب سخن نمی گوئیم ولی آنچه مورد نظر ماست و توانایی اجرایش را داریم، ایجاد دگرگونی مهم و قابل توجهی در شرایط کشور است.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنانش به عدم بهره گیری دولت نهم از ظرفیت های کارشناسی در کشور انتقاد کرد و اظهار داشت: به نظر من اگر این دولت جدای از ظرفیت های فراجناحی، حتی از کارشناسان جناحی و هم سو با خود هم استفاده می کرد، کار ما به اینجا نمی رسید؛ دوستان آمدند و دایره را آنقد تنگ کردند که حتی دوستان خودشان هم از آن خارج شدند. ما باید فضای سخن گفتن آزادانه را فراهم کنیم نه اینکه اگر کسی انتقادی را مطرح کرد فورا به او انگ بی دینی یا ضد ارزش بودن را بزنیم.
کروبی در واکنش به انتقاد محسن رضایی از طرح کروبی برای نقسیم پول بین ایرانیان بالای 18 سال، افزود: من ضمن احترام به آقای رضایی، احساس می کنم که تفاوت نظر ایشان با برنامه های ما تنها در الفاظ است چرا که بخش اعظم آنچه ایشان می گویند با برنامه های مورد نظر ما مطابقت دارد. حرف ما این است که نفت نباید در اختیار دولت باشد و ما می خواهیم شرایطی را ایجاد کنیم که دولت حق نداشته باشد آزادانه از پول نفت که متعلق به ملت است، هر مقدار که خواست برداشت کند.
وی طرح بیمه تحصیلی و تلاش محمد علی نجفی از مشاوران خود برای طراحی دقیق این طرح را مورد اشاره قرار داد و گفت: شما اگر به این طرح هم توجه کنید خواهید دید که عرایض ما با سخنان آقای رضایی تفاوت چندانی ندارد و ما نمی خواهیم گداپروری کنیم. ما طرح مان را فورا به مجلس ارائه خواهیم کرد و اهداف مورد نظر را در چارچوب تعاملی مثبت با مجلس پیگیری می کنیم؛ بنده به عنوان یک اصلاحاتی وابسته به خط امام ظرفیت تعامل با مجلس فعلی را به طور کامل در خود می بینم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در واکنش به تاکید محسن رضایی بر لزوم اجرای برنامه ها و تغییر قوانین اقتصادی کشور، مهم ترین مشکل کنونی ایران را عدم اجرای قانون توصیف کرد و ادامه داد: مشکل اساسی ما این است که همین قوانینی که الان در کشور وجود دارد هم اجرا نمی شود و لذا ما پیش از هر حرکتی باید برای این دردمان دوایی پیدا کنیم؛ شما ببینید، ستاره دار کردن دانشجویان اقدامی کاملا سلیقه ای بوده، یا مسئله نظارت استصوابی به گونه ای است که افرادی چون همسر شهید باکری را هم از حضور در انتخابات محروم می کند! ما باید این قوانین را درست کنیم و پس از اصلاح رویکردمان در قبال قانون، به سراغ اجرای طرح آقای رضایی برویم.
کروبی افزود: من می گویم آقای رضایی کاملا صحیح می گویند و ما در بسیاری بخش ها با نواقص قانونی مواجه هستیم اما تنگ نظری و عمل نکردن به قانون مشکلی است که باید پیش از هر مسئله دیگر دوا شود. به عنوان مثال ما قانونی برای حریم خصوصی افراد نداریم و متاسفانه شاهدیم که بعضا بدنه حکومت در کوچکترین موارد از مردم انتقام می گیرد. باید ابتدا این مسائل را درست کنیم.
وی با تاکید بر اینکه غیر از کتاب خدا احتمال وجود نقیصه در هر نص دیگری وجود دارد، اظهار داشت: بنده نظارت را قبول دارم اما این به آن معنا نیست که از نظارت هر روز به گونه ای استفاده شود. من می گویم باید برخی مسائل را اصلاح کنیم؛ به عنوان مثال تا برخی مباحث درست نشوند، امکان کار صحیح شوراها هم وجود نخواهد داشت.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه سخنانش مجددا از تاکید محسن رضایی بر طرح های جدید و برنامه های کارآمد تمجید اما یادآور شد: ما کاملا سخنان آقای رضایی را قبول داریم اما حرف مان این است که این مباحث باید عملی و اجرایی گردند و بر این منظور باید گریبان کسانی که به قانون عمل نمی کنند را بگیریم؛ مثلا ورزش کشور باید توسط افراد متخصص اداره شود تا با شکست های متعدد، ملت مان تحقیر نشوند.
کروبی بر تمرکز اسلام به توجه ویژه بر مردم اشاره کرد و افزود: حضرت علی(ع) در فرمان شان به مالک اشتر تاکید می کنند که دلت را از مهر مردم پر کن! ایشان نمی گویند که فقط باید به حزب اللهی ها و کروبی ها و رضایی ها توجه کرد؛ حضرت امام (ره) هم می فرمودند که جان من فدای تک تک این مردم !
وی ادامه داد: در بحث قانون و عملیات اجرایی باید خدمت آقای رضایی عرض کنم که طبعا هر کس رئیس جمهور شود اختیارات معینی خواهد داشت اما در این میان نهادهای دیگری هم وجود دارند که اعمال نظر می کنند؛ ما در این شرایط اگر بتوانیم فضایی ایجاد کنیم که بتوانیم به دیگران برای نقد میدان دهیم، خوب است.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سئوال مجری این برنامه مبنی بر اینکه دولت خود را چه می نامید؟ گفت: دولت تغییر! من می خواهم قوه اجرائیه کشور را کاملا تغییر دهم. من بنا دارم از تمام استانداران، وزرا و معاونین آن ها که از ابتدای انقلاب تا به امروز برای کشور کار کرده اند، ارتباط داشته باشم. ما این همه تجربه را در کشور رها کرده و از آن ها استفاده نمی کنیم.
نظر شما